Thursday, November 5, 2009

KEM MEMBACA 1MALAYSIA SK MUKUT 2009

30 Oktober 2009.. Sk Mukut telah mengadakan Kem Membaca 1Malaysia 2009 bertempat di Pusat Sumber Sekolah. Program ini melibatkan semua murid Sk Mukut yang terdiri daripada 18 orang murid tahap 1 dan 2 serta murid Pra Sekolah..
Program ini diharap dapat menimbulkan kesedaran kepada guru-guru serta murid-murid mengenai tabiat suka membaca. Dewasa ini budaya membaca dipandang sepi oleh banyak pihak, justeru itu melalui program ini diharap murid dapat meneruskan menyemai semangat cintakan ilmu pengetahuan.


Thursday, October 29, 2009

PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN SK MUKUT
Panatia Bahasa Melayu SK Mukut telah mengambil inisiatif bagi menjayakan Sambutan Bulan Bahasa Kebangsaan 2009. Bagi pelaksanaan ini beberapa program telah diatur membabitkan murid-murid SK Mukut antaranya ialah menyiapkan banner Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan SK Mukut 2009..


PROGRAM SK MUKUT BERSAMA TIOMAN DIVE CENTER


23 Oktober 2009.. Tioman Dive Center dengan kerjasama pihak sekolah telah mengadakan program untuk murid-murid SK Mukut..

Program ini dibuat bagi memberi pendedahan dan kesedaran kepada murid-murid mengenai kepentingan alam sekitar kepada manusia.. Program ini tertumpu kepada penjagaan hidupan marin contohnya batu karang, plankton, ikan dan lain-lain lagi hidupan laut..

JAMUAN RAYA JKKK KG MUKUT BERSAMA BADAN-BADAN KERAJAAN


17Oktober 2009, JKKK Kg. Mukut bersama Badan-badan Kerajaan (SK Mukut Pulau Tioman, Klinik Kesihatan Mukut dan Pondok Polis Kg. Mukut telah bekerjasama bagi melaksanakan program jamuan hari raya di Kg Mukut.

Program ini melibatkan seluruh warga Kg Mukut tidak kira tua, muda, kaya dan miskin. Mereka saling bekerjasama antara satu sama lain bagi menjayakan program ini.

Wednesday, September 16, 2009

WARGA SK MUKUT INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDIFITRI DAN MEMOHON MAAF KEPADA SEMUA YANG MENGENALI KAMIKAMI WARGA KERJA SK MUKUT ( GURU-GURU & KAKITANGAN) SERTA MURID-MURID SK MUKUT INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN KEPADA SEMUA PENDUDUK KAMPUNG MUKUT, PPD ROMPIN, JPN NEGERI PAHANG SERTA SEMUA YANG MENGENALI KAMI DI SINI..

PULAU PANDAN JAUH KETENGAH
GUNUNG DAIK BERCABANG TIGA
HANCUR BADAN DIKANDUNG TANAH
BUDI YANG BAIK DIKENANG JUA

KALAU ADA JARUM PATAH
JANGAN SIMPAN DI DALAM PETI
KALAU ADA SALAH DAN SILAP
JANGAN SIMPAN DI DALAM HATI

BULAN RAMADHAN BULAN YANG MULIA,
DI SAMBUT DENGAN HATI YANG GEMBIRA,
KINI SYAWAL SEMAKIN MENJELMA,
TANGAN KU HULURKAN MAAF DIPINTA

ADA MATA PANDANGLAH KEINDAHAN,
ADA MULUT BERBUDILAH PERTUTURAN;
ADA HATI BERILAH KESAYANGAN,
ADA SALAH SILAP SILALAH MAAFKAN...


SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI... MAAF ZAHIR DAN BATIN....MURID-MURID SK MUKUT DAN GURU BEKERJASAMA MENYIAPKAN BANNER UNTUK DI PASANG SEMPENA HARI RAYA AIDILFITRI


Monday, September 14, 2009

MAJLIS BERBUKA PUASA SK MUKUT 2009 BERTEMPAT DI KANTIN SEKOLAH PADA 11 SEPTEMBER 2009


CIKGU PUN TIDAK SABAR NAMPAKNYA MENGISI KUIH DALAM PIRING...


SEMBANG APA GAK.... TIME BERBUKA LAMBAT LAGI LAAA......


MUKA-MUKA KELETIHAN MENANTI SAAT BERBUKA....


JADI PAK PACAK LAK DIAORANG NI....


LAMBAT SANGAT BUAT KEJE... CEPATLAH SIKIT...


ANTARA JUADAH YANG AKAN MENJADI SANTAPAN PADA PETANG INI...


MACAM-MACAM KUIH ADA... MANIS-MANIS PULAK TU... JANGAN SAMPAI KENCING MANIS DOH LAH....


ANAK MURID NAK BUAT AIR PUN KENA QUALITY CONTROL DULU OLEH CIKGU RIDHUAN.....


APA LAGI... AMBIK LER KUIH TU LETAK DALAM PINGGAN TIME BERBUKA TAK LAMA DOH NI....


SEBELUM BERBUKA BERDOA LER DULU MEMOHON KEBERKATAN.....

JUMAAT 11 SEPTEMBER 2009 - MURID-MURID SK MUKUT TELAH MENGADAKAN MAJLIS BERBUKA PUASA KHAS UNTUK GURU-GURU MEREKA YANG DI HORMATI DAN DIKASIHI..

MAJLIS INI DIADAKAN SEBAGAI TANDA MENGHORMATI BULAN RAMADHAN YANG MULIA DI SAMPING MENGINGATI JASA-JASA GURU YANG BANYAK BERKORBAN TENAGA DAN USAHA BAGI MEMASTIKAN PENCAPAIAN MURID DI TAHAP YANG TERBAIK SETARAF DENGAN MURID-MURID DI BANDAR...

KUIH MUIH YANG DISEDIAKAN OLEH MURID-MURID INI MERUPAKAN HASIL TANGAN MEREKA SENDIRI... MURID-MURID SALING BEKERJASAMA BAGI MEAMSTIKAN KELANCARAN MAJLIS PADA HARI INI...

PROGRAM BERBUKA PUASA INI DIADAKAN SABAN TAHUN BAGI MERAPATKAN HUBUNGAN ANTARA GURU DAN MURID SEKOLAH INI... SEMOGA AKTIVITI INI AKAN BERTERUSAN DI MASA-MASA AKAN DATANG

About Me

86800 MERSING, PAHANG DARUL MAKMUR, Malaysia

Followers